BE/Rajoni

REZULTATET E ZGJEDHJEVE NË SERBI 2022

Republika e Serbisë mbajti zgjedhjet presidencialedhe zgjedhjet e parakohshme parlamentare (si dhezgjedhjet lokale në 14 qytete dhe komuna, dukepërfshirë qytetin e Beogradit) më 3 prill 2022.Në qendrat e votimeve janë vërejtur parregullsi tëndryshme. Incidentet janë shkaktuar për shkak tëpretendimeve për regjistrime paralele të votuesvedhe presion mbi ekipet vëzhguese duke përfshirëdhe konfrontime fizike si psh incidenti …

REZULTATET E ZGJEDHJEVE NË SERBI 2022 Read More »

Zgjedhjet në Serbi 2022

Republika e Serbisë do të mbajë zgjedhjet presidenciale dhe zgjedhjet e parakohshme parlamentare (si dhe zgjedhjet lokale në 14 qytete dhe komuna, duke përfshirë qytetin e Beogradit) të dielën, më 3 prill 2022. Kandidatët për president: Miloš Vacić, Biljana Stojković, Branka Stamenković, Zdravko Ponoš, Milica Stamenkovski, Aleksandër Vučić, Miloš Jovanović dhe Boško Obradović Vende në …

Zgjedhjet në Serbi 2022 Read More »

Perspektivat e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor gjatë 2020-ës  

Kur bëhet fjalë për perspektivën e BE-së për Ballkanin Perëndimor – viti 2019 pati pak pika pozitive. Përkundër pritjeve, Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria nuk hapën negociatat me BE-në. Shumë zyrtarë të BE-së e dënuan këtë vendim dhe e quajtën atë si një “gabim historik”, madje edhe Parlamenti Evropian miratoi një rezolutë që mbështeste hapjen …

Perspektivat e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor gjatë 2020-ës   Read More »

Bashkëpunimi rajonal dhe e ardhmja pas derës për Ballkanin Perëndimor

Refuzimi për marrjen e një vendimi nga ana e Këshillit të Ministrave të Bashkimit Europian në tetor për të hapur negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut ishte një tronditje e fortë për koshiencën e udhëheqësve por edhe qytetarëve të vendeve tona. Një shkundje e realitetit në të cilin po zhvillohen reforma, marrëveshje të vështira, …

Bashkëpunimi rajonal dhe e ardhmja pas derës për Ballkanin Perëndimor Read More »

Emigracioni si Faktor në procesin politikëbërës shqiptar

Emigracioni, një fenomen i viteve ’90, gjeti të papërgatitur si “nënën” që e mbarti, ashtu edhe “familjet “ që e pritën. Sipas statistikave të INSTAT Shqipëria në 30 vitet e fundit ka krijuar një kontigjent prej më shumë se 1 500 000 emigrantësh të shpërndarë në Europë dhe më gjerë, me përqëndrim gjigand në shtetet …

Emigracioni si Faktor në procesin politikëbërës shqiptar Read More »