Republika e Serbisë do të mbajë zgjedhjet presidenciale dhe zgjedhjet e parakohshme parlamentare (si dhe zgjedhjet lokale në 14 qytete dhe komuna, duke përfshirë qytetin e Beogradit) të dielën, më 3 prill 2022.

Kandidatët për president: Miloš Vacić, Biljana Stojković, Branka Stamenković, Zdravko Ponoš, Milica Stamenkovski, Aleksandër Vučić, Miloš Jovanović dhe Boško Obradović

Vende në Asamblenë kombëtare: 250 Vende

Kandidatët për Asamblenë Komëtare: 19 Lista Kandidatësh (2,912 kandidatë)

Votues të regjistruar: 6,501,689 në Serbi dhe 38,876 jashtë vendit

Share.