Gushti dhe “guna” e politikës shqiptare!

Prej shumë vitesh tashmë, edhe shoqëria shqiptare duket e përshtatur plotësisht me “zakonet” e jetës “borgjeze”. Tri dekada me sa duket kanë qenë të mjaftueshme jo vetëm për të krijuar e kristalizuar piramidën tonë të re shoqërore, por edhe për ti identifikuar fashat e saj hierarkike, me “veset” e një jetë të re në shoqërinë …

Gushti dhe “guna” e politikës shqiptare! Read More »

Emigracioni si Faktor në procesin politikëbërës shqiptar

Emigracioni, një fenomen i viteve ’90, gjeti të papërgatitur si “nënën” që e mbarti, ashtu edhe “familjet “ që e pritën. Sipas statistikave të INSTAT Shqipëria në 30 vitet e fundit ka krijuar një kontigjent prej më shumë se 1 500 000 emigrantësh të shpërndarë në Europë dhe më gjerë, me përqëndrim gjigand në shtetet …

Emigracioni si Faktor në procesin politikëbërës shqiptar Read More »

PËRFITIMET DHE SFIDAT KRYESORE, PËR VENDET E BALLKANIT PERËNDIMOR NË zbatimin E ZONËS RAJONALE EKONOMIKE

Në korrik 2017, Samiti i Triestes lançoi idenë e krijimit të Zonës Rajonale Ekonomike, si një instrument për integrimin e mëtejshëm të gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor; Shqipërisë, Bosnje-Hercegovinës, Kosovës, Maqedonisë, Malit të Zi dhe Serbisë (BP6). Samiti shërbeu për të riafirmuar angazhimin e BE-së në procesin e integrimit të vendeve të Ballkanit Perëndimor, në …

PËRFITIMET DHE SFIDAT KRYESORE, PËR VENDET E BALLKANIT PERËNDIMOR NË zbatimin E ZONËS RAJONALE EKONOMIKE Read More »

Qortimet e Vjeshtës politike shqiptare!

Pas zgjedhjeve të 30 Qershorit, sytë e opinionit të brendshëm publik dhe faktorit ndërkombëtar, mediave dhe kujtdo tjetër të interesuar për zhvillimet historiko- shoqërore në Shqipëri, janë kthyer nga shtatori, për të kuptuar e parë se si do të zhvillohen ngjarjet e reja, në teatrit tonë të vjetër politik. Një akt shumë i rëndësishëm ky, …

Qortimet e Vjeshtës politike shqiptare! Read More »

Aktori Protagonist i një Shfaqje Bajate Teatrale

Është e drejtë universale të mendosh si qytetar me shpirt të lirë, siç është e domosdoshme të respektosh mendime dhe arsyetime që dallojnë nga vizioni apo bindja individuale, lidhur me ngjarje e çështje të caktuara që prekin interesin dhe ndjeshmërinë e publikut. I tillë padyshim është edhe rasti i debatit që po zhvillohet për teatrin …

Aktori Protagonist i një Shfaqje Bajate Teatrale Read More »

BE DHE ZGJERIMI I VËSHTIRË NË BALLKAN

Politika e zgjerimit të BE-së përfshin atë dhe vendet që synojnë të aderojnë një ditë në këtë entitet. Hyrja në BE – siç thuhet qartë në Strategjinë e Zgjerimit ndaj Ballkanit Perëndimor të 6 Shkurtit 2018 – përbën një zgjedhje të vendeve kandidate, zgjedhje e cila ka nëvojë për “konsensus politik e shoqëror dhe mbështetjen …

BE DHE ZGJERIMI I VËSHTIRË NË BALLKAN Read More »

EU Election Seminar 2019

24-26 May 2019 Stockholm, Sweden Representatives of Qemal Stafa Foundation attended the seminar of “EU Elections 2019” organized by Olof Palme International Center and Socialdemocraterna Party of Sweden, held in Stockholm on 24-26 May 2019. Representatives from other countries of the Balkans such as North Macedonia, Bosnia and Herzegovina, Serbia and Belarus attended the election …

EU Election Seminar 2019 Read More »

Seminar mbi Zgjedhjet Evropiane 2019

24-26 Maj 2019 Stockholm, Suedi Përfaqësues të Fondacionit “Qemal Stafa” morën pjesë në seminarin me temë “EU Elections 2019” të organizuar nga Olof Palme International Center dhe Partia Social Demokrate Suedeze, zhvilluar në Stockholm, Suedi më datë 24-26 Maj 2019, aktivitet ku merrnin pjesë përfaqësues edhe nga vendet e tjera të ballkanit si Maqedonia e …

Seminar mbi Zgjedhjet Evropiane 2019 Read More »

Social Democrats Regional Task Force 2019

10-11-12th of May 2019 Podgorica, Montenegro   Delegated representative of the  SPA, took part in the initial meeting of the Social Democrats Regional Task Force 2019, held in Podgorica, Montenegro, on 10-11-12th of May 2019. The session of the program had a three days’ agenda that started with the arrival in Podgorica of representatives sent by …

Social Democrats Regional Task Force 2019 Read More »