Lajme

Western Balkan Think Tank Meeting in Skopje

Friday, 29 November 2019 Skopje, North Macedonia Western Balkan Think Tank Meeting EU enlargement in the Western Balkan   On the 29th of November 2019 representatives of Qemal Stafa Foundation joined the think tank meeting organized by Kalevi Sorsa Foundation and Progress Institute for Social Democracy in Skopje, North Macedonia. The main theme of the …

Western Balkan Think Tank Meeting in Skopje Read More »

Seminar mbi Zgjedhjet Evropiane 2019

24-26 Maj 2019 Stockholm, Suedi Përfaqësues të Fondacionit “Qemal Stafa” morën pjesë në seminarin me temë “EU Elections 2019” të organizuar nga Olof Palme International Center dhe Partia Social Demokrate Suedeze, zhvilluar në Stockholm, Suedi më datë 24-26 Maj 2019, aktivitet ku merrnin pjesë përfaqësues edhe nga vendet e tjera të ballkanit si Maqedonia e …

Seminar mbi Zgjedhjet Evropiane 2019 Read More »

Task Forca Rajonale e Social Demokratëve 2019

10-11-12 Maj 2019 Podgoricë, Mali i Zi   Përfaqësues të Partisë Socialiste të Shqipërisë morën pjesë në takimin e parë të Task Forcës Rajonale të Social Demokratëve 2019, të organizuar në Podgoricë, Mali I Zi, ne datat 10-11-12 Maj 2019. Takimi kishte një axhendë tri-ditore që nisi me mberritjen në Podgoricë të Perfaqësuesve nga partitë …

Task Forca Rajonale e Social Demokratëve 2019 Read More »

Shkurt-Prill 2019, Trajnime mbi Modelin e Fushatave të Suksesshme Elektorale

Prej fillimi të këtij viti Fondacioni “Qemal Stafa”  në bashkëpunim me fondacionet simotra ka organizuar katër trajnime për të rinjtë e qytetit të Tiranës. Më 15 Shkurt 2019 u zhvillua përgjatë fundjavës trajnimi  mbi “Suksesin e fushatës elektorale në epokën digjital” me lektor Anil Kumar, Këshilltar i Nën/Kryetarit të Bashkisë Hagë, Hollandë. Në këtë trajnim …

Shkurt-Prill 2019, Trajnime mbi Modelin e Fushatave të Suksesshme Elektorale Read More »

Konferenca e Grave Laburiste 2019, Telford, Britani e Madhe

E Premte 22 Shkurt  – E Diel 24 Shkurt Qendra Ndërkombëtare, St Quentin Gate, Telford TF3 4JH, Mbretëri e Bashkuar Konferenca e Grave Laburiste e mbajtur më 22-24 Shkurt 2019 ishte një mundësi që gratë anëtare të Partisë Laburiste Angleze të merrnin pjesë në hartimin e politikave, të ndikojnë në vendimarrje dhe të ndajnë idetë me …

Konferenca e Grave Laburiste 2019, Telford, Britani e Madhe Read More »

Pjesëmarrja e Fondacionit “Qemal Stafa” në konferencën “25 Years European Forum: Implementing New Strategy” Ljubjana, Slovenia

Përfaqësuesi i Fondacionit “Qemal Stafa” mori pjesë në konferencën me temë “25 Years European Forum: Impementing New Strategy” të organizuar nga European Forum for Democracy and Solidarity dhe të përkrahur nga Labour Party UK, zhvilluar në Ljubjana, Slloveni më datë 6 Prill 2019. Konferenca kishte në fokus rolin e fondacioneve progresiste dhe të partive politike …

Pjesëmarrja e Fondacionit “Qemal Stafa” në konferencën “25 Years European Forum: Implementing New Strategy” Ljubjana, Slovenia Read More »

Revista Politike “Zoon Politikon”

Në fokus: Promovimi i numrit të parë të revistës politike të Fondacionit “Qemal Stafa” Datë: 11 Janar, COD Qendra për Komunikim dhe Dialog, Kryeministria Aktiviteti u mbajt tek salla COD, pranë Kryeministrisë, më date 11 janar 2019, ora 17.30. Të ftuar në panelin e diskutimit ishin: – Jonida Smaja, Koordinatore Programi pranë “Friedrich Ebert” Foundation, …

Revista Politike “Zoon Politikon” Read More »

Vendimi i Këshillit Europian për hapjen e negociatave me Shqipërinë

Datë: 26 Qershor 2018, Luxemburg   Rruga e pakthyeshme e Shqipërsië drejt Bashkimit Europian. Propozimit të Komisionit Europian për hapjen e negociatave me Shqipërinë iu gjet një rrugë e ndërmjetme. Në 26 Qershor në Luksemburg, në mbledhjen e ministrave të jashtëm të vendeve anëtare të BE-së, Këshilli Evropian u pajtua pozitivisht me progresin që Shqipëria …

Vendimi i Këshillit Europian për hapjen e negociatave me Shqipërinë Read More »

Vizitë studimore me studentët e Akademisë Politike në Parlamentin Evropian

Datë: 25-27 Qershor 2018, Parlamenti Evropian, Bruksel Vizitë Studimore Studentët më të mirë të Akademisë Politike të përzgjedhur nga Fondacioni “Qemal Stafa” u shpërblyen me pjesëmarrjen në vizitën studimore në Parlamentin Evropian, nga data 25 deri më 27 Qershor 2018. Me mbështetjen e Grupit të Aleancës Progresive të Socialistëve dhe Demokratëve në Parlamenti Evropian (S …

Vizitë studimore me studentët e Akademisë Politike në Parlamentin Evropian Read More »

Akademia Politike Vlorë shpall fituesin

DATË : 29 MAJ 2018, TIRANË Më datë 29 Maj 2018, Fondacioni “Qemal Stafa” ka shpallur fitues të Akademisë Politike Vlorë, Arjol Sakon. Fituesi i Akademisë Politike do të jetë pjesëmarrës në një vizitë studimore në Parlamentin Europian, në Bruksel. Vizita do të zhvillohet në datat 25-28 Qershor në bashkëpunim me Deputetët e Grupit të Aleancës …

Akademia Politike Vlorë shpall fituesin Read More »