Month: January 2020

Perspektivat e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor gjatë 2020-ës  

Kur bëhet fjalë për perspektivën e BE-së për Ballkanin Perëndimor – viti 2019 pati pak pika pozitive. Përkundër pritjeve, Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria nuk hapën negociatat me BE-në. Shumë zyrtarë të BE-së e dënuan këtë vendim dhe e quajtën atë si një “gabim historik”, madje edhe Parlamenti Evropian miratoi një rezolutë që mbështeste hapjen …

Perspektivat e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor gjatë 2020-ës   Read More »

Kroacia- Presidenca ndryshe e BE-së/Impulse të reja për zgjerimin!?

Prej një Janarit të këtij viti presidenca e Këshillit të Bashkimit Evropian do të kryesohet për herë të parë nga anëtarja më e re, që nga anëtarësimi i saj në Korrik 2013-ës. Në të gjitha mbledhjet e liderave të bllokut të 510 miljon banorëve, axhenda e programit të punës së Këshillit dhe institucioneve të tjera …

Kroacia- Presidenca ndryshe e BE-së/Impulse të reja për zgjerimin!? Read More »