Month: October 2019

Europa mbetet destinacioni i vetëm i Shqipërisë

Si çdo qytetar shqiptar që dëshiron integrimin e Shqipërisë në familjen e madhe europiane ndjej keqarjdhe për vendimin negativ të Këshillit të Europës, i cili nuk i hapi dritën jeshile Shqipërisë për fillimim e bisedimeve për anëtarësim në BE. Me të drejtë shqiptarët ndihen të zhgënjyer dhe prerë në besë nga vendimi negativ, pasi më …

Europa mbetet destinacioni i vetëm i Shqipërisë Read More »

BE dhe Ballkani Perëndimor – koha për të vendosur

Jemi në prag të vendimit të Bashkimit Evropian nëse do të fillojë negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Këshilli Evropian, më 18 tetor 2019, shprehet mbi hapjen e negociatave. Vendim i cili vjen në një kohë kur shtetet e Bashkimit Evropian përballen me sfida të shumta, çështjet si: Brexit, migracioni, krizat politike, rritja e …

BE dhe Ballkani Perëndimor – koha për të vendosur Read More »

Një vit i ri akademik jo si të tjerët

Mes jehonës së mediave botërore nga njëra anë dhe “shuplakës ndaj institucioneve” nga ana tjetër, vala e protestave studentore të fundvitit të shkuar ja doli të vendoste në krye të axhendës qeveritare problematikat e arsimit të lartë dhe jetës studentore. Është fakt i gjithëpranuar se protestat studentore të dhjetorit të shkuar ishin ndër më të …

Një vit i ri akademik jo si të tjerët Read More »