Lajme

Vizitë studimore me studentët e Akademisë Politike në Parlamentin Evropian

Datë: 25-27 Qershor 2018, Parlamenti Evropian, Bruksel Vizitë Studimore Studentët më të mirë të Akademisë Politike të përzgjedhur nga Fondacioni “Qemal Stafa” u shpërblyen me pjesëmarrjen në vizitën studimore në Parlamentin Evropian, nga data 25 deri më 27 Qershor 2018. Me mbështetjen e Grupit të Aleancës Progresive të Socialistëve dhe Demokratëve në Parlamenti Evropian (S …

Vizitë studimore me studentët e Akademisë Politike në Parlamentin Evropian Read More »

Akademia Politike Vlorë shpall fituesin

DATË : 29 MAJ 2018, TIRANË Më datë 29 Maj 2018, Fondacioni “Qemal Stafa” ka shpallur fitues të Akademisë Politike Vlorë, Arjol Sakon. Fituesi i Akademisë Politike do të jetë pjesëmarrës në një vizitë studimore në Parlamentin Europian, në Bruksel. Vizita do të zhvillohet në datat 25-28 Qershor në bashkëpunim me Deputetët e Grupit të Aleancës …

Akademia Politike Vlorë shpall fituesin Read More »

Fituesi i Akademisë Politike Elbasan

DATË: 21 PRILL 2018, ELBASAN Në datën 21 Prill 2018, Fondacioni “Qemal Stafa” organizoi Akademinë Politike të tij të parë, i cili ka për qëllim trajnimin e të rinjve me prirje politike dhe udhëheqjeje. Në përfundim të trajnimit 3 ditor me temë ‘Ideologjitë politike dhe hartimin e politikave publike’, u zhvillua një testim i njohurive …

Fituesi i Akademisë Politike Elbasan Read More »

Beograd, Workshop mbi zhvillimin e strategjive të reja rajonale

DATË: 18 MAJ 2018, BEOGRAD Fondacioni “Qemal Stafa” mori pjesë në një Workshop dy ditor në datat 15-16 Maj në Beograd mbi mundësitë e zhvillimit të strategjive të reja rajonale në Ballkanin Perëndimor, bazuar mbi objektivat e SIDA (Swedish International Development Cooperation Agency). Eventi organizohej nga Partnerët Suedeze, Olaf Palme International Center (OPC) dhe Center …

Beograd, Workshop mbi zhvillimin e strategjive të reja rajonale Read More »

Cfarë kuptojmë me Decentralizim?

Cfarë kuptojmë me DECENTRALIZIM? Decentralizimi është një nga parimet kryesore kushtetuese për të siguruar një performancë sa më të mirë në mënyrën e organizimit dhe funksionimit të qeverisjes vendore. Ndër të tjera, është dhe transferimi i autoritetit dhe përgjegjësisë së funksioneve publike nga pushteti qëndror në atë vendor ose në institucione të tjera në nivelin …

Cfarë kuptojmë me Decentralizim? Read More »

E ardhmja e FQS Alumni

DATË 9 PRILL 2018, TIRANË Në datën 9 Prill 2018, Drejtoresha Ekzekutive e Fondacionit “Qemal Stafa” znj. Teuta Vodo u takua me Z. Christoph Zöpel, anëtar i Komitetit Europian të Partisë Social-Demokrate dhe ish-Ministër gjerman për Europën, u diskutua në lidhje me të ardhmen e FQS. Eurodeputeti Fleckenstein mbështet studentët më të mirë të Akademisë …

E ardhmja e FQS Alumni Read More »

Bashkëpunimet me FEPS

DATË: 27 MARS 2018, BRUKSEL Në datën 27 Mars 2018, Drejtoresha Ekzekutive e Fondacionit “Qemal Stafa” znj. Teuta Vodo, u takua me z. Ernst Stetter, Sekretar i Përgjithshëm i Fondacionit për Studime Progresive Europiane dhe znj. Hedwig Giusto, Këshilltare. FEPS është një fondacion politik progresiv europian. Si një platformë për ide dhe dialog, ai punon …

Bashkëpunimet me FEPS Read More »

Takim me Përfaqësues të Forumit Rinor Evropian

DATË : 27 MARS 2018, BRUKSEL Në datën 27 Mars 2018, Drejtoresha Ekzekutive e Fondacionit “Qemal Stafa” znj. Teuta Vodo, u takua me François Balate,Drejtorin e Politikave dhe Advokimit të Forumit Rinor Europian. Forumi Rinor punon për të fuqizuar të rinjtë për të marrë pjesë aktive në shoqëri për të përmirësuar jetën e tyre duke …

Takim me Përfaqësues të Forumit Rinor Evropian Read More »

Takim me Sekretaren e Marrëdhënieve Ndërkombëtare të Institutit “Emile Vandervelde”

DATË: 27 MARS 2018, BRUKSEL Në datën 27 Mars 2018, Drejtoresha Ekzekutive e Fondacionit “Qemal Stafa”, znj. Teuta Vodo, u takua me homologen e saj znj. Ariane Fontenelle, Sekretare Ndërkombëtare e Institutit Emile Vandervelde të Partisë Socialiste në Bruksel, fondacioni simotër i Fondacionit “Qemal Stafa”. Një Institut Kërkimor i krijuar që nga viti 1946, Instituti …

Takim me Sekretaren e Marrëdhënieve Ndërkombëtare të Institutit “Emile Vandervelde” Read More »