Month: April 2022

Perspektiva e Ballkanit Perëndimor

Më 8 dhe 9 prill 2022, në Tiranë u zhvillua Forumi “Ballkani Perëndimor 2030”. Forumi u organizua nga Fondacioni “Qemal Stafa” (FQS) në bashkëpunim të ngushtë me Fondacionin “Friedrich-Ebert-Stiftung” ku të ftuar ishin anëtar të partive socialiste dhe fondacioneve simotra që veprojnë në rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe Bashkimin Evropian. Forumi u zhvillua me dy …

Perspektiva e Ballkanit Perëndimor Read More »

REZULTATET E ZGJEDHJEVE NË SERBI 2022

Republika e Serbisë mbajti zgjedhjet presidencialedhe zgjedhjet e parakohshme parlamentare (si dhezgjedhjet lokale në 14 qytete dhe komuna, dukepërfshirë qytetin e Beogradit) më 3 prill 2022.Në qendrat e votimeve janë vërejtur parregullsi tëndryshme. Incidentet janë shkaktuar për shkak tëpretendimeve për regjistrime paralele të votuesvedhe presion mbi ekipet vëzhguese duke përfshirëdhe konfrontime fizike si psh incidenti …

REZULTATET E ZGJEDHJEVE NË SERBI 2022 Read More »

Zgjedhjet në Serbi 2022

Republika e Serbisë do të mbajë zgjedhjet presidenciale dhe zgjedhjet e parakohshme parlamentare (si dhe zgjedhjet lokale në 14 qytete dhe komuna, duke përfshirë qytetin e Beogradit) të dielën, më 3 prill 2022. Kandidatët për president: Miloš Vacić, Biljana Stojković, Branka Stamenković, Zdravko Ponoš, Milica Stamenkovski, Aleksandër Vučić, Miloš Jovanović dhe Boško Obradović Vende në …

Zgjedhjet në Serbi 2022 Read More »